Σύντομο βιογραφικό

 

Η Μαριτίνα Συμβουλίδη υποστηρίζει την προσωπική εξέλιξη του ανθρώπου στηρίζοντας τις αξίες της αμοιβαίας σύνδεσης και της αξιοπρέπειας μέσα στην θεραπευτική διαδικασία. Ενδιαφέρεται πραγματικά για την ψυχική ανάταση και την ποιότητα ζωής. Σκοπός της είναι οι άνθρωποι να βελτιώνουν τη σχέση με τον εαυτό τους και να κερδίσουν περισσότερη ποιότητα στη ζωή τους. Μέσα απο την εργασία της θα βρείτε μαζί τις πηγές της δύναμης σας και μέσα σε ένα ασφαλές πλαίσιο θα προσεγγίσετε και θα θεραπεύσετε τις εμπειρίες και τα τραύματα που δρουν στο τώρα περιοριστικά στη ζωή σας, επαναπροσδιορίζοντας όλο σας το δυναμικό.

Το ταξίδι των σπουδών της ξεκίνησε από το κλάδο του οίνου και των ποτών. ‘Ετσι ήρθε σε επαφή με τη φύση και τη φυσιολογία της αμπέλου. Οι πρώτες σπουδές της ήταν το έναυσμα να συνεχίσει ανακαλύπτοντας τον άνθρωπο και το πώς σχετίζεται με τη διατροφή του. Συνεχίστηκε στο κλάδο της διατροφής στο τομέα της Συμβουλευτικής Ενεργειακής Διατροφολογίας στο NHS (Natural Health Science) και με μεταπτυχιακές σπουδές στο τομέα της Διατροφής στο Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων, της Θεσσαλονίκης, στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και στο Τ.Ε.Ι Αθηνών. Παράλληλα το 2003 ξεκίνησε τις σπουδές της στην Σωματική 

Ψυχοθεραπεία στο Ινστιτούτο Σωματοδυναμικής Ψυχοθεραπείας & Ανάλυσης Bodynamic στην Αθήνα. Οι σπουδές τις ολοκληρώθηκαν με την ειδίκευσή της στο Σοκ και το Μετατραυματικό Στρες το 2008, Bodynamic Shock, Trauma & PTSD Training. Το 2015 ολοκλήρωσε την εκπαίδευση της και πιστοποιήθηκε στην εφαρμογή του EFT ( Τεχνικές Συναισθηματικής Απελευθέρωσης) και το 2017 εκπαιδεύτηκε στο μασάζ 'Αγγιγμα της Πεταλούδας της Eva Reich. Από το 2009 εργάζεται ως Σωματική Ψυχοθεραπεύτρια με ενήλικες, ζευγάρια, εγκύους και παιδιά. Είναι τακτικό μέλος της European Association of Body Psychotherapy (EABP) και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Σωματικής Ψυχοθεραπείας (ΠΕΣΩΨ). Μέσα από την επιθυμία της να βοηθάει αποτελεσματικά στην προσωπική ανάπτυξη των ανθρώπων, εμπλουτίζει διαρκώς τα επαγγελματικά της εργαλεία. Επίσης, διοργανώνει σεμινάρια και ομιλίες σε κέντρα προσωπικής ανάπτυξης και σχολεία όπως το Εργαστήρι προσωπικής έκφρασης και επικοινωνίας “Δρώμενα” και τα εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα.

 

Μέσα από την επιθυμία της να βοηθάει αποτελεσματικά στην προσωπική ανάπτυξη των ανθρώπων, εμπλουτίζει διαρκώς τα επαγγελματικά της εργαλεία. Επίσης, διοργανώνει σεμινάρια και ομιλίες σε κέντρα προσωπικής ανάπτυξης και σχολεία όπως το Εργαστήρι προσωπικής έκφρασης και επικοινωνίας  “Δρώμενα” και τα εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα.

Ελευθερία υπάρχει μέσα στην απλότητα...

 

Μπορώ επειδή το θέλω!

 

Επιτρέπεται γιατί το αξίζω!