Τα συναισθήματα μέσα στις τροφές.
Διατροφικές διαταραχές, Παχυσαρκία και η αξία της Ενεργειακής Διατροφολογίας
Η σύνδεση του ψυχισμού και των συναισθημάτων με το φαγητό είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κουλτούρας μας και μέρος της καθημερινότητάς μας.
Τροφές, γεύσεις και μυρωδιές συνδεδεμένες με όμορφες αναμνήσεις χαρίζουν χαρά, απόλαυση και πληρότητα. Υπάρχουν στιγμές που η ισορροπία χάνεται και η έλλειψη θετικών συναισθημάτων έρχεται να καλυφθεί μέσα από την τροφή.
‘Όταν η τροφή συνδέεται έντονα με συναισθήματα, με την εικόνα του σώματος και με το βάρος πιθανόν να υπάρχει κάποια από τις διαταραχές πρόσληψης τροφής (Ψυχογενής Ανορεξία, Ψυχογενής Βουλιμία, Διαταραχή Επεισοδιακής Υπερφαγίας).
Η σχέση μας με την τροφή και τη θρέψη ριζώνει βαθιά μέσα στο χρόνο και στην παιδική ηλικία κάθε ανθρώπου και σχετίζεται τόσο με τον τρόπο που τράφηκε το παιδί αρχικά θερμιδικά (θηλασμός, μπιμπερό) και συναισθηματικά όσο και με τις διατροφικές συνήθειες της οικογένειας δευτερευόντως.
Τα ψυχογενή ζητήματα που σχετίζονται με τις διατροφικές διαταραχές και την συναισθηματική κατανάλωση της τροφής βρίσκονται σε έξαρση στην εποχή μας και χρειάζονται σεβαστό και ευαισθησία στη προσέγγισή τους.
Κάθε διατροφική διαταραχή ζει και εκφράζεται μέσα από το σώμα και μέσα στο σώμα βρίσκεται το κλειδί της επιτυχημένης προσέγγισης και θεραπείας.
Η ενεργειακή διατροφολογία έρχεται να γεφυρώσει τις ανάγκες που έχει ο κάθε οργανισμός ώστε να λειτουργεί με αρμονία και να βιώνει ευεξία!
Η ανακάλυψη της σχέσης του κάθε ανθρώπου με την τροφή, αφορά ακόμη και αυτούς που δεν βιώνουν κάποια διατροφική διαταραχή ή που μπορεί να έχουν το επιθυμητό τους βάρος.
Η ισορροπημένη διατροφή, η απόλαυση της κάθε τροφής χωρίς ενοχές και φόβο και το αίσθημα της ευεξίας είναι αξίες που δίνουν ποιότητα στη ζωή μας και είναι πολύτιμες για να τις διδαχτούν τα παιδιά μας.
Η ατομική συνεδρία έχει διάρκεια 1 ώρα.